2020-08-27

BALCO TAR HEM REKORDSTOR AFFÄR I STORBRITANNIEN

Under rådande pandemi och i kölvattnet av Brexit har Balco landat sin hittills största affär i Storbritannien. Uppdraget som är värt 2,5 miljoner pund, motsvarande 30,1 MSEK, innebär renovering av 248 balkonger med Balco-metoden på fyra fastigheter i Poole, på den engelska sydkusten.

De fyra höghusen i Admiral blocks – Drake Court, Grenville Court, Nelson Court och Rodney Court – byggdes mellan 1962 och 1969 och 215 av lägenheterna ägs av allmännyttan. Balco har tidigare utfört ett likande projekt i Poole, vilket fungerade som referens och är en viktig anledning till att man fick uppdraget.

Balco arbetar på uppdrag av totalentreprenören United Living som utför renoveringen åt Poole House Partnership Ltd. Admiral-projektet syftar till att Poole stad ska kunna fortsätta att erbjuda lägenheter av god kvalitet med en lång livslängd. Förutom en bättre boendemiljö innebär arbetet också ett lyft för Pools gamla stad.

Husen kommer att förses med Balcos patenterade inglasningssystem, vilket bland annat ger de boende möjlighet att välja att ha balkongen öppen eller stängd. Allt arbete görs utifrån och påverkar därmed de boende minimalt.

Detta är en fantastisk vinst för invånarna i Admiral-husen. De kommer inte bara att kunna dra nytta av att ha en större balkong, utan också från de unika funktionerna i Twin® Air-systemet, som reducerade ljudnivåer, passiv ventilation, ökad energibesparing och genom att ha en balkong som kan användas året runt, säger Pernell Vernon, Balcos försäljningschef i Storbritannien.

Admiral-projektet har sin byggstart under hösten 2020.

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Fälth, Export- och marknadsdirektör,
073-345 61 25, 
johan.falth@balco.se