2018-09-19

Balco – vinnare av priset bästa årsredovisning 2017

Arrangörerna bakom tävlingen ”Sveriges bästa årsredovisning 2017”, SFF; FAR; Nasdaq och Sveriges Kommunikatörer, presenterade i går kväll Balco som stolt vinnare av priset för bästa årsredovisning 2017 i kategorin ”Small Cap”. 

I juryns motivering återfinns kommentarer som ”en årsredovisning med ambitioner och omfattning som man vanligen finner bland börsens betydligt större bolag”. Juryn lyfter fram en framvagn som innehåller ovanlig och matnyttig information som presenteras på ett kortfattat och välbalanserat sätt genom ett enkelt språk och med en tydlig grafik. Även Balcos ansats att i hållbarhetsavsnittet koppla ihop företagets sociala ansvar med kärnaffären uppmärksammas. Ytterligare en reflektion hos juryn är att årsredovisningen inte tappar tempo i förvaltningsberättelsen och att även de obligatoriska legala delarna som resultatkommentarer, riskavsnitt och bolagsstyrning är väl genomarbetade.

”Jag är glad och stolt över att vårt arbete för att beskriva vår nischposition på balkongmarknaden, vår affär från möte med potentiell kund till order och projektleverans har uppmärksammats och står sig väl i konkurrensen bland många kvalitativa årsredovisningsproduktioner”, säger Fredrik Hall, CFO för Balco, i en kommentar.

”Att få ta emot priset som bästa årsredovisning första året som börsnoterat företag är stort. Det är glädjande att juryn gillar helheten i vår årsredovisning, både framvagn och mer finansiella avsnitt, samt uppmärksammar våra ansträngningar att utbilda och skapa en helhetsupplevelse för läsaren”, säger Cecilia Lannebo, IR-ansvarig för Balco.

För mer information, vänligen kontakta:
Cecilia Lannebo, IR-ansvarig, 072-220 82 77, cecilia.lannebo@balco.se