Balco förstärker satsningen på framtida affärsutveckling samt anställer ny CFO

06.03.2019

  • Hem
  • Press
  • Balco förstärker satsningen på framtida affärsutveckling samt anställer ny CFO

Som ett led i att förstärka arbetet vad gäller Balcos framtida affärsutveckling samt för att snabbare kunna tillvarata goda tillväxtmöjligheter har styrelsen och ledningen i Balco Group AB beslutat att utse bolagets nuvarande CFO Fredrik Hall till ny affärsutvecklingschef. Bolaget har anställt Michael Grindborn, tidigare CFO för Lammhults Design Group AB, som ny CFO.

Då arbetsbelastningen och även kraven på bolagets finansfunktion, till följd av att vara ett börsnoterat bolag, löpande ökar ser styrelsen och ledningen i Balco Group AB ett behov av att ytterligare förstärka bolagets centrala ledningsresurser genom att tillsätta en affärsutvecklingschef. För att ytterligare förstärka finansfunktionen i Balco Group AB samt för att kunna tillvarata goda tillväxtmöjligheter har ett beslut fattats att utse bolagets nuvarande CFO Fredrik Hall till ny affärsutvecklingschef samt att förstärka finansfunktionen genom att anställa Michael Grindborn som ny CFO.

Michael Grindborn, som är 51 år, kommer närmast från Lammhults Design Group AB där han var koncernens CFO. Michael Grindborn har en gedigen kunskap inom finansområdet från ett flertal branscher såsom IT, tillverkningsindustri, både som vd och CFO och har även arbetat med att etablera verksamheter internationellt. Michael tillträder sin tjänst som CFO på Balco Group AB den 15 april och kommer även att ingå i koncernledningen.

Bolagets nuvarande CFO Fredrik Hall har utsetts till bolagets affärsutvecklingschef vilket innebär att han primärt kommer att fokusera på att identifiera och utvärdera framtida förvärvsmöjligheter samt på att utveckla och se över möjliga finansieringslösningar till kunder i Balcos nya expansionsmarknader.

För mer information, vänligen kontakta:
Kenneth Lundahl, vd och koncernchef, 070-630 20 57
Fredrik Hall, CFO, 070-392 77 30
Michael Grindborn, tillträdande CFO, 070-670 18 48 
Cecilia Lannebo, IR-ansvarig, 072-220 82 77, [email protected]

file-attachment

Release

download-icon