Balco förvärvar NMT Montageteknik i Norden AB

02.03.2023

  • Hem
  • Press
  • Balco förvärvar NMT Montageteknik i Norden AB

Balco Group AB har den 2 mars ingått avtal om och slutfört förvärv av samtliga aktier i bolaget NMT Montageteknik i Norden AB. Tillträde har skett i dag och förvärvet konsolideras från den 1 mars 2023. Förvärvet förväntas bidra positivt till vinst per aktie redan under 2023.

NMT Montageteknik grundades 2016 och erbjuder totalentreprenad inom balkongrenovering. Kunderna utgörs främst av bostadsrättsföreningar.  NMT ligger i Sundvall och har 11 heltidsanställda och omsatte 49 MSEK under det senaste verksamhetsåret med ett rörelseresultat på 4,4 MSEK. NMT kommer fortsatt att drivas av nuvarande ledning med Kenneth Wirmeskog som VD. Förvärvet stärker och kompletterar Balco Groups marknadsposition i norra Sverige.

Med NMTs gedigna kunskap och kompletta montageorganisation kan vi nu stärka vår marknadsposition och vårt erbjudande till den växande marknaden i norra Sverige. Vi ser fram emot att samarbeta med Kenneth och hans team.” säger Camilla Ekdahl, VD och koncernchef för Balco Group, i en kommentar.

”Det känns inspirerande att få vara med i Balco´s tillväxtresa och jag ser fram emot att få vara med och utveckla och stärka varumärket ytterligare.” säger Kenneth Wirmeskog, VD för NMT Montageteknik i Norden AB, i en kommentar.

Balco Group finansierar förvärvet med egen kassa. Aktierna förvärvas från Wirmeskog Holding AB


Denna information är sådan som Balco Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-03-02 13:00 CET.

För mer information, vänligen kontakta:

Camilla Ekdahl, VD och koncernchef
Tfn: 070-606 30 32
[email protected]

Michael Grindborn, CFO och IR-chef
Tfn: 070-670 18 48
[email protected]

file-attachment

Balco förvärvar NMT Montageteknik i Norden AB

download-icon