Slide Image

Våra bolag

Balco Group bildades i sin nuvarande form 2015 och är en koncern bestående av de fem bolagen Balco AB, Balco Altaner, TBO-Haglinds, Stora Fasad AB och RK Teknik. Koncernen är marknadsledande i Norden och verksam på ett flertal marknader i norra Europa. Huvudkontoret ligger i Växjö och inom koncernen arbetar över 450 anställda.

Generellt och utmärkande för bolagen i koncernen är att man genom en decentraliserad och effektiv försäljningsprocess kontrollerar hela sin värdekedja – från säljarbete till monterad balkong.

 

15 308
Producerade balkonger 2019
Balco innovation och utveckling

“Innovation och utveckling är grunden till Balcos framgång”.

Från säljarbete till monterad balkong

Balco AB

Balco AB grundades 1987 av Lars Björkman och fokus för verksamheten låg från ett tidigt stadie främst på renovering av balkonger för flerfamiljshus. Idag är Balco AB marknadsledande inom branschen där man utvecklar, tillverkar, säljer och ansvarar för montering av egentillverkade öppna och inglasade balkongsystem.

LÄS MER


Balco Altaner

Balco Altaner började som Kontech Altaner och startades av Niels Jensen i mitten av 1990-talet. Fokus då som nu var på City-balkonger för den danska marknaden och främst Köpenhamns innerstad.

LÄS MER


TBO-Haglinds

Haglinds Svets AB grundades 1970 och den huvudsakliga verksamheten under 70- och 80-talen var att tillverka smideskonstruktioner till industrin. Under 80-talet utvecklades samtidigt TBO AB i grannstaden Köping, ett företag som utförde renovering och utbyte av balkonger på flerbostadsfastigheter.

LÄS MER


Stora Fasad

Stora Fasad startades 1989 av Christer Thane och har sedan dess varit verksamt främst i Mälardalsområdet. 2021 förvärvades bolaget av Balco Group AB. Stora Fasad erbjuder fasadarbeten, som murning och putsning, samt fönsterbyte, balkong och tak, vid såväl renoveringar och reparationer som vid nyproduktion och totalentreprenad.

LÄS MER


Våara bolag RK-Teknik

RK-Teknik

RK Teknik grundades 1982 av Ragnar Karlsson och fokuserade initialt på att tillverka pinnskruvar och ingjutningsgods som är primära balkongdetaljer. 1991 hade verksamheten utvecklats och RK-Teknik tillverkade och sålde såväl enstaka detaljer som kompletta balkonger.  Företaget fortsätter sin tillväxt och drivs vidare av Ragnars söner Johan Karlsson, vd och Kristian Karlsson, entreprenadchef. Idag har RT-Teknik 60 anställda och är verksamma över hela Sverige. 2021 förvärvades bolaget av Balco Group AB. 

LÄS MER